A képzésről

„A tipográfia egy eszköz, amivel különféle dolgokat tehetünk: tartalmat formálunk, fizikai testet adunk a nyelvnek, lehetővé tesszük az üzenetek áramlását az emberek között. A tipográfia élő hagyomány, ami összekapcsol más alkotókkal, a múltban és a jövőben.”

(Ellen Lupton: Thinking with Type)

Szerezz mélyreható, átfogó szakmai alapokat a magyar tipográfus szakma igényes és elhivatott művészeitől!

Gyakorlatorientált képzésünk középpontjában a tipográfiai tervezés áll, de a technikai tudás támogatása is célunk. A feladatok megvalósítása közben figyelmet szentelünk ezeknek a területeknek is. Tipográfus alkotótábort szervezünk minden évben, ahová volt hallgatóinkat is várjuk. Műhelylátogatás keretében betekintünk a design stúdiók és a nyomdák munkájába. Szoros kapcsolatot ápolunk a kortárs művészekkel, akiket időről időre meghívunk vendégelőadóként.

Mit tanulhatsz nálunk?

Megújult tanmenetünk szerint az óraszám háromnegyed részét gyakorlati órák teszik ki.

Ismerd meg oktatóinkat!

Elhelyezkedési lehetőségek

A tipográfus képzés befejezése után bátran vállalkozhatsz design stúdiókban, ügynökségeknél, elsősorban tipográfus szemléletű feladatokra: kiadványtervezésre, arculattervezésre, könyvek, magazinok teljes körű tervezésére, UI és UX design feladatokra. Könyvkiadóknál is hasznos munkaerővé válhatsz. Sok végzett hallgatónk választja az önálló tervezői munkát vállalkozóként.

A képzés helyszíne

Budapest, a METU Rózsa utcai campusa.
VII. Rózsa utca 4–6.

Felvételi követelmények

Bármely képzési területen legalább alapképzésben (korábban főiskolai szintű képzésben) szerzett oklevél (diploma).

Tandíj

A képzés díja 385 000 Ft/félév.

A következő induló csoport

2023. február

Gyakori kérdések